Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4021

Tînăr din Basarabeasca, reținut pentru contrabandă cu mărfuri în valoare de circa 200 de mii de lei

8 apr. 2013,, 13:19   Societate
3179 0
Foto : border.gov.md
Un tînăr în vîrstă de 26 de ani, originar din orașul Basarabeasca, riscă dosar penal pentru contrabandă. Acesta a fost reținut cu marfă fără acte de proveniență, în valoare de circa 200 de mii de lei.

Potrivit Serviciului Vamal, este vorba de un lot de circa 500 de articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte pentru bărbați și femei, care au fost procurate de la Piaţa „Km 7” din orașul Odessa, Ucraina.

Suspectul a fost reținut în flagrant în satul Başcalia, raionul Basarabeasca, la volanul unui automobil de model Audi A6. În urma unor verificări de specialitate, lotul de marfă a fost depistat în salonul și portbagajul automobilului.

Solicitată de NOI.md, purtătorul de cuvînt al Serviciului Vamal, Alina Șargu, a declarat că tînărul riscă dosar penal, întrucît suma mărfii de contrabandă depășește 100 de mii de lei.

„Se desfășoară ancheta pentru stabilirea tuturor circumstanţelor, inclusiv a metodelor frauduloase aplicate de către acest tînăr pentru introducerea ilegală a lotului de marfă în ţară”, a declarat Șargu.

De la începutul anului 2013, de către echipele mobile ale Serviciului Vamal au fost contracarate 20 de cazuri cu marfă fără acte de provenienţă în valoare totală de circa un milion de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?