X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Olimpicii și-au primit premiile promise de Guvern

7 feb. 2017,, 11:40   Sport
2513 0

Sportivii care au reprezentat cu succes Moldova la Jocurile Olimpice și Paralimpice din 2016 au primit premii bănești.


Informația a fost comunicată astăzi, 7 februarie, de către înșiși olimpicii în cadrul unei conferințe de presă susținute împreună cu ministrul Tineretului și Sportului, Victor Zubcu, relatează NOI.md.

Halterofilul Alexandru Șpac, care a luat locul cinci la Jocurile Olimpice, a confirmat că luni, 6 februarie, suma de 600 de mii de lei, promisă anterior de Guvern, a ajuns pe contul lui. Aceeași sumă a primit-o și aruncătoarea de ciocan Zalina Marghieva, care a mulțumit Guvernului și în special Ministerului Tineretului și Sportului pentru că au intervenit, deoarece olimpicii au așteptat peste cinci luni premiile promise. Halterofilul Sergiu Cechir, care a luat locul șase la Jocurile Olimpice, a primit 400 de mii de lei. Aceeași sumă a primit Larisa Marinenkova, care s-a poziționat pe locul șapte la competițiile paralimpice de powerlifting în rîndul sportivilor cu dezabilități.

Victor Zubcu a remarcat importanța premierii sportivilor care, potrivit lui, „sînt eroi naționali și un model pentru tînăra generație”. „Pentru guvernul oricărei țări sportul și dotarea sportivilor cu totul ce este necesar este una dintre cele trei priorități mai importante, printre care și dezvoltarea economică, și infrastructura militară. Sportivii noștri reprezintă Moldova în străinătate, la competiții internaționale și, prin urmare, servesc drept carte de vizită a țării noastre. Sprijinul lor este foarte important și vom lua toate măsurile necesare în acest sens. Deja miercuri (8 februarie – nota red.) vom solicita Guvernului să examineze un proiect de hotărîre privind alocarea fondurilor federațiilor olimpice și paralimpice”, a menționat ministrul Tineretului și Sportului.

Un alt olimpic de-al nostru – Serghei Tarnovschi, care a cîștigat medalia de bronz la proba de canoe simplu, a fost lipsit de premiu bănesc. Acest lucru s-a întîmplat după ce Comisia Antidoping a Federației Naționale de Caiac-canoe a emis o decizie definitivă despre suspendarea sportivului de la competițiile internaționale pe un termen de patru ani, din cauza dopajului. Reprezentanții lui intenționează să conteste verdictul la Curtea de Arbitraj Sportiv (CAS) de la Lausanne.

Reamintim că în cadrul ședinței din 1 februarie Guvernul a adoptat o hotărăre privind alocarea sumei de 3,95 milioane de lei din Fondul de rezervă pentru premierea sportivilor moldoveni care au obținut rezultate deosebite la Jocurile Olimpice și Paralimpice din 2016. La Jocurile din Brazilia țara noastră a fost reprezentată de 26 de sportivi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?