Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Krasnoseliski: Transnistria este dispusă să construiască relaţii cu UE

7 feb. 2017,, 09:00   Politică
3959 2

Transnistria este dispusă pentru optimizarea mecanismului de comerţ cu Uniunea Europeană, inclusiv cu Germania, însă ţinînd cont de particularităţile regiunii.

O declaraţie în acest sens a făcut preşedintele autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski, la întrevederea de luni, la Tiraspol, cu Ambasadorul Germaniei în Moldova, Ulrike Knotz.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la site-ul liderului de la Tiraspol, părţile au discutat "dezvoltarea relaţiilor dintre RMN şi Germania în domeniul comercial-economic, inclusiv în contextul perspectivelor de optimizare a mecanismului de comerţ al Transnistriei cu UE".

Krasnoselski a dat asigurări că partea transnistreană este dispusă pentru discuţii şi pentru un contact ulterior, însă ţinînd cont de faptul că "statul transnistrean are particularităţi proprii, care trebuie luate în considerare la stabilirea relaţiilor comercial-economice şi la adoptarea unor hotărîri practice".

Referindu-se la reglementarea relaţiilor moldo-transnistrene, el a mai spus că Tiraspolul pledează pentru "continuarea discuţiilor şi pentru găsirea în comun a căilor de soluţionare a problemelor existente".

Potrivit comunicatului, diplomatul german a apreciat pozitiv extinderea relaţiilor şi activizarea cooperării între partea transnistreană şi partenerii internaţionali, subliniind că "pentru Germania reglementarea conflictului moldo-transnistrean este un subiect important".

Acest subiect a fost abordat şi la întrevederea Ambasadoarei cu conducerea Sovietului Suprem al regiunii.

Preşedintele comisiei pentru politică externă şi relaţii internaţionale, Victor Guzun, a comunicat după întrevedere că colegii germani au fost interesaţi de faptul "cum Transnistria va conlucra cu noua preşedinţie a OSCE, Austria".

"Pentru noi, deputaţii, cel mai important este soluţionarea problemelor actuale pentru alegătorii noştri. Este vorba de recunoaşterea de către Moldova a documentelor eliberate de organele abilitate ale Transnistriei, a numerelor de înmatriculare a mijloacelor de transport, libera circulaţie a oamenilor şi a mărfurilor", a menţionat el.

La întrevederea cu diplomatul, ministrul Afacerilor Externe al Transnistriei, Vitalii Ignatiev, a mulţumit Germaniei pentru participarea activă la procesul de negocieri între Transnistria şi Moldova în anul 2016, cînd a deţinut statutul de Preşedinte al OSCE. Potrivit lui, diplomaţia germană a reuşit să stabilească o listă clară a problemelor acute în relaţiile dintre părţi şi să ofere dialogului un anumit impuls, care însă "s-a potolit la scurt timp".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?