Șor s-ar putea alege cu un avocat public

Șor s-ar putea alege cu un avocat public

Ilan Șor ar putea să se aleagă cu un avocat public în cazul în care partea de apărare a acestuia va continua să tergiverseze procesul.


Informația a fost comunicată astăzi, 6 februarie, de către procurorul Andrei Băeșu după ce avocații lui Ilan Șor au solicitat judecătorilor amînarea examinării recursului la Curtea de Apel Chișinău, relatează NOI.md.

Solicitarea privind amînarea ședinței de judecată a parvenit din partea avocaților lui Șor, care nu s-au prezentat la examinarea recursului la ora stabilită. „Nu cunoaștem motivele care au servit la solicitarea de amînare a ședinței. Ulterior, deja dacă ei nu se prezintă, instanța ar fi în drept să invite apărători din oficiu, și nu aleși. Este recursul apărării. Este în interesul dumnealor să se prezinte cît mai repede posibil”, le-a comunicat jurnaliștilor procurorul Băeșu.

Reamintim că Ilan Șor a fost reținut pe 22 iunie 2016, după ce a fost interogat la Centrul Național Anticorupție. El este acuzat de escrocherie în proporții deosebit de mari și spălare de bani comise în timpul deținerii funcției de președinte al Consiliului de administrație al „Băncii de Economii”. Ulterior, Judecătoria Buiucani a acceptat demersul procurorilor privind prelungirea mandatului de arest pe numele lui Ilan Șor cu 30 de zile. Apărarea bănuitului a contestat această hotărîre la Curtea de Apel.

Businessmanul a fost transferat în arest la domiciliu pe 5 august 2016, iar la 18 august termenul de arest la domiciliu a fost prelungit. Curtea de Apel a respins pe 25 august recursul avocaților lui Șor privind schimbarea măsurii de reprimare. Ulterior, pe 18 septembrie și 18 octombrie Judecătoria Buiucani a prelungit mandatul de arest la domiciliu pe numele primarului de Orhei. Totodată, judecătorii au respins numeroasele cereri ale avocaților privind schimbarea măsurii de reprimare.
 

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu5 comentari

Виктор 6 feb. 18:58

Все очень просто Шор тянет время к лету должны состоятся досрочные выборы а так как он открывает магазины для пенсионеров он надеется пройти в парламент и получить депутатскую неприкосновенность

Sandu 6 feb. 17:21

Sor. sluga si mana dreapta a lui Plahatniuc, trebuie sa se aleaga cu ani grei de puscarie, inclusiv pentru marturii mincinoase.

Юрий 6 feb. 16:45

Мэй да отпустите человека уже, и так понятно что на него ничего не найдут, строят цирк какой-то. Мужик много полезного сделал. Давайте, лучше, остальных политиков, кто реально виноват в краже, посадим под домашний арест.

Рута 6 feb. 16:26

Нечего человеку предъявить вот и держат... Было бы за что давно бы закрыли уже. А так нужно поиграть и сделать вид то в молдове может быть нормальный суд и правосудие

абырвалг 6 feb. 16:21

так себе затея, но что-то с этим процессом необходимо сделать, так продолжаться не может. Независимо от взглядов, думаю любой думает что с этим процессом пора заканчивать, а не качать лодку тудысюды

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

tu ești reporter

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load