X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

În curînd va fi introdus sistemul de cîntărire din mers a autoturismelor

3 feb. 2017,, 16:53   Societate
3493 1

A fost elaborat studiul de fezabilitate ce va permite implementarea în Moldova a unui sistem automatizat de monitorizare și prevenire a circulației transportului care depășește limitele maxim admisibile pe drumurile din Republica Moldova, informează NOI.md.

Principalul obiectiv este eliminarea sau reducerea drastică a gradului de deteriorare a drumurilor, din cauza autoturismelor de mare tonaj.

Datele statistice arată că la momentul actual 14% dintre vehiculele care circulă pe drumurile naționale depășesc masa pe axă. De asemenea, costurile de întreținere a sistemului actual de cîntărire a autoturismelor este mai mare de trei ori decît amenzile încasate din realizări.

Prin implementarea proiectului dat, urmează să fie exclus factorul uman la preselecția camioanelor suspecte de încălcarea normelor, dar și la cîntărirea și scrierea amenzilor.

Astfel de sisteme de cîntărire în mers a autoturismelor există în cele mai dezvoltate țări din lume. În prezent, pe teritoriul țării noastre există 60 de puncte de cîntărire a autoturismelor, dintre care 10 puncte mobile.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?