X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Șeful serviciilor secrete nord-coreene a fost destituit

3 feb. 2017,, 11:40   Externe
2068 0

Șeful serviciilor secrete nord-coreene a fost destituit pentru abuz de putere.

Acesta se pare că a jucat un rol important în executarea lui Jang Song-thaek, unchiul lider nord-coreean Kim Jong-Un, potrivit lui Jeong Joon-hee, purtătorul de cuvînt al Ministerului Unificării de la Seul.

Kim Won-hong (72 de ani) a fost înlăturat de la conducerea Ministerului Securității Statului la mijlocul lunii ianuarie, pentru corupție, abuz de putere și încălcarea drepturilor oamenilor. El a fost numit în aprilie 2012 în funcția de ministru al Securității Statului și a orchestrat în decembrie 2013 executarea lui Jang Song-thaek, cu sprijinul conducerii partidului.

Potrivit experților, principala cauză a acestei destituiri ar fi un conflict intern în cadrul regimului de la Phenian din considerentul concentrării unei prea mari puteri în mîinile Ministerului Securității Statului, care ar fi devenit despotic. Kim Won-hong a fost totodată retrogradat de la general de 4 stele la 2 stele.

Kim Jong Un a devenit liderul Coreei de Nord în 2011, după moartea tatălui său, Kim Jong Il, și consolidarea puterii lui a inclus executarea unor unor oficiali de top. Anul trecut, Vice-premierul nord-coreean a fost executat pentru că nu a stat drept la un eveniment public, potrivit unor oficiali sud-coreeeni.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?