X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Filip merge la Kiev

2 feb. 2017,, 13:30   Politică
3465 4

La 13 februarie premierul Pavel Filip va întreprinde o vizită oficială în capitala Ucrainei, la invitația omologului său ucrainean, Vladimir Groisman, informează NOI.md.

Principala problemă ce va fi pusă în discuție ține de ecosistemul rîului Nistru, după ce autoritățile din Ucraina au anunțat că vor construi șase centrale hidroelectrice noi, amplasate mai sus de hidrocentrala de la „Novodnestrovsc”. Premierul intenționează să clarifice această problemă cu partea ucraineană, după ce ecologiștii au atenționat că noile construcții vor fi un pericol pentru mediul înconjurător.

„Acest lucru afectează direct și țara noastră, ecosistemul rîului. Pînă la șase specii de pește din albia Nistrului sînt pe cale de dispariție. Urmează să transmitem o scrisoare oficială către colegii din Ucraina la acest subiect. De asemenea, vom solicita suportul Comisiei Europene pentru a ne ajuta să facem o analiză profundă în acest domeniu”, a relatat astăzi Filip.

Șeful Executivului va mai discuta la Kiev despre „abordările comune” ale celor două țări în problema transnistreană. „Ucraina pentru noi este la fel de importantă ca România, pentru că sîntem vecini și trebuie să avem grijă de relațiile cu vecinii. În primul rînd vom trasa abordările comune cu referire la conflictul transnistrean, pentru că Ucraina este o parte componentă a platformei 5+2”.

O altă problemă ce urmează a fi discutată ține de comerțul cu Ucraina și barierile existente, în special în problema produselor lactate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?