Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Zeci de țări, gata să intervină în relațiile dintre Moldova și Transnistria

2 feb. 2017,, 08:45   Politică
4889 5

Fiecare dintre cele 57 de ţări-membre ale Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa este pregătită să depună toate eforturile pentru a sprijini procesul de reglementare a conflictului dintre Moldova şi Transnistria.

Despre aceasta miercuri a comunicat Şeful Misiunii OSCE în Moldova, Michael Scanlan, în cadrul unei întrevederi cu Preşedintele autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselskii.

Potrivit agenţiei INFOTAG, cu referire la site-ul liderului de la Tiraspol, el a menţionat că problemele care împiedică soluţionarea acestui subiect "ar trebui abordate urgent, iar anumite progrese pot fi înregistrate doar printr-un dialog direct şi muncă grea".

Potrivit lui, funcţionarea stabilă a "Conferinţei permanente pe problemele politice în cadrul negocierile pentru reglementarea transnistreană în formatul "5 + 2", ca o platformă internaţională pentru discuţii "este importantă, precum şi contactele directe ale părţilor la nivel de reprezentanţi pe probleme politice".

Vadim Krasnoselskii a exprimat recunoştinţa pentru atenţia pe care o acordă Misiunea OSCE Transnistriei şi pentru participarea activă în procesul de negocieri cu Moldova, precum şi în rezolvarea problemelor apărute între părţi.

"S-au acumulat o mulţime de probleme, inclusiv, cu caracter economic, umanitar şi cultural. Însă acţiunile politicienilor trebuie să fie îndreptate spre beneficiul oamenilor. Suntem un stat paşnic şi dorim să trăim în pace cu vecinii noştri: Moldova şi Ucraina. Trebuie să respectăm în mod egal populaţia din Transnistria, Moldova şi Ucraina", a spus el.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?