X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Timofti: nu este gata să anunțe candidatul la funcția de premier

5 apr. 2013,, 15:11   Politică
2731 2
Foto: nordik.info
Președintele țării, Nicolae Timofti, susține că și-a amînat decizia privind înaintarea unui candidat la funcția de premier la data de 5 aprilie, la solicitarea membrilor partidelor PLDM și PD. În cadrul unui briefing la care a făcut bilanțul consultărilor cu fracțiunile parlamentare, președintele a spus că, deocamdată, nu va înainta niciun candidat, dar cel mai probabil acest lucru va avea loc în maxim o săptămînă, relatează NOI.md.

“Mi-am dorit să iau o decizie în acest sens și mai devreme, dar pînă la urmă, interesul Republicii Moldova este să avem un guvern și să evitam anticipatele”, a spus Timofti.

Președintele țării susține că este mai bine să aștepte puțin, pînă se va convinge că a venit momentul să înainteze acest candidat, decît să-l înainteze cu riscul ca acesta să nu fie susținut în Parlament.

“Nu cred ca va fi mai mult de săptămîna viitoare. Am promis că o sa aștept ca să se termine aceste consultări între fracțiuni, iar ulterior voi lua decizia respectivă. Eu duc consultările cu fracțiunile parlamentare, chiar vorbesc și la telefon”, a spus Timofti.

Anterior, președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, le-a solicitat liderilor politici să încheie negocierile pînă pe 5 aprilie, cînd urma să înainteze un candidat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?