X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Joachim Schreiber: Percheziţiile la TIREX-PETROL sînt un atac asupra investitorilor occidentali în Moldova

5 apr. 2013,, 10:43   Societate
10048 0
Foto : unimedia.info
"Percheziţiile efectuate la compania TIREX-PETROL reprezintă un atac nedeghizat asupra investitorilor occidentali în Republica Moldova", a declarat, joi în cadrul unui briefing de presă preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei Joachim Schreiber. În acest fel el a comentat percheziţiile efectuate ieri de mascaţi la o serie de staţii PECO ale companiei.

Potrivit Agenţiei "Infotag", el a comunicat că după ce a trăit 50 de ani în Elveţia, această experienţă este una absolut nouă - cînd persoane înarmate vin să verifice activitatea economică.

"În Occident, antreprenorii primesc satisfacţie în urma verificărilor organizate de structurile statului, ei după aceste verificări primesc siguranţa că totul este în regulă şi că pot să muncească în continuare", a spus Schreiber.

El a subliniat că pe parcursul celor 12 ani de activitate a companiei TIREX-PETROL pe piaţa din Moldova, sub egida acţionarului occidental, permanent a fost verificată de toate instituţiile de control şi niciodată nu au fost înaintate pretenţii.

"Nici eu, nici partenerii mei nu ştim pînă în prezent, cine stă în spatele acestor acţiuni. Ne adresăm acestor instituţii, precum şi persoanelor competente, să vină la noi la întreprindere. Vă aşteptăm şi vă arătăm toate actele. Noi aici nu avem arme", a menţionat fondatorul Asociaţiei Investitorilor Străini din Moldova.

De asemenea, el a subliniat că acţiunile întreprinse împotriva TIREX-PETROL, fără îndoială, vor fi un semnal pentru potenţialii investitori în Republica Moldova.

"Avînd o mare experienţă aici în Moldova, mă doare pentru viitorul ei, de asemenea, pentru acea conducere care guvernează ţara", a spus Schreiber.

Directorul general al companiei, Igor Borş a declarat că formatul efectuării percheziţiilor cu ridicarea documentelor, dar şi "scurgerea" în presă a informaţiei denotă că aceste acţiuni nu au fost îndreptate spre respectarea legii, dar pentru a submina imaginea companiei în faţa consumatorilor, dar şi a publicului.

"Compania consideră acţiunile de ieri o tentativă de atac asupra businessului, care subminează încrederea investitorilor străini în faptul că în Republica Moldova este respectată legea şi drepturile patrimoniale", a spus el.

Managerul companiei a subliniat că proprietarii sînt indignaţi de acuzaţiile aduse public şi de atacul la adresa lor şi că vor întreprinde acţiunile necesare ca să-şi apere numele şi afacerea şi vor solicita compensarea daunelor aduse companiei de către părţile vinovate.

Din anul 2000, compania moldo-germană TIREX-PETROL face parte din holdingul german Marquard&Bahls AG, care este cel mai mare furnizor pe piaţa de produse petroliere din Europa.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?