Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Soarta rublei în cazul anulării sancţiunilor SUA

1 feb. 2017,, 04:00   Externe
10188 0

În caz de anulare a sancţiunilor americane, rubla se va aprecia cu 5-10 la sută.

Aceasta este opinia majorității economiştilor intervievați de Agenţia Bloomberg, comunică instituţia marţi, 31 ianuarie.

Pe locul doi este scenariul conform căruia creşterea cotaţiei rublei faţă de dolar va constitui de la unul pînă la cinci procente. Totodată, probabilitatea faptului că preşedintele SUA, Donald Trump, va adopta decizia de a facilita regimul sancţiunilor, s-a redus în comparaţie cu luna trecută, consideră analiştii. Conform datelor sondajului în rîndurile experţilor, în decembrie 2016 ea constituia 43 la sută, în ianuarie curent – s-a diminuat pînă la 35 de procente.

În acelaşi timp, pentru autorităţile ruse fortificarea substanţială a rublei nu este de dorit şi, mai curînd, ele vor începe a efectua intervenţii valutare, menţionează Vadim Bit-Avrigim, manager superior de portofoliu la " КапиталЪ".

Pe 31 ianuarie „Коммерсантъ” a comunicat că Ministerul Finanţelor al Rusiei consideră actuala cotaţie a rublei exagerată şi propune deprecierea ei cu 10 la sută. Săptămîna trecută instituţia a anunţat despre iniţierea operaţiunii de cumpărare sau de vînzare a valutei străine pe piaţa internă.

Pe 28 ianuarie a avut loc prima convorbire telefonică a preşedintelui SUA, Donald Trump, şi preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin. Trump a declarat că deocamdată este prematur de vorbit despre ridicarea sancţiunilor împotriva Rusiei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?