X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Lovitură de teatru în Franța

30 ian. 2017,, 21:00   Externe
3680 0

Centristul Emmanuel Macron îi suflă în ceafă cadidatului dreptei Francois Fillon în cel mai nou sondaj de opinie dat publicității în vederea alegerilor prezidențiale din 25 aprilie, notează Reuters.

Emmanuel Macron, fostul ministru al Economiei sub președintele Francois Hollande, în prezent candidat independent la prezidențiale, se transformă în personajul principal al precampaniei electorale.

Un sondaj Kantar-Sofres dat publicității duminică de Le Figaro arată că Macron este pe locul 3 în preferințele alegătorilor cu 20-21%, cu doar un punct procentual în spatele candidatului dreptei, Francois Fillon, creditat cu 21%-22%.

Pe primul loc se situează candidata extremei-drepte Marine Le Pen, șefa Frontului Național, cu 25%.

În turul II, scrie Bloomberg, Marine Le Pen ar fi bătută lejer atît de Fillon, cît și de Macron, cel puțin potrivit sondajelor.

Fost ministru al economiei în timpul președinției socialistului Francois Hollande, Macron a demisionat din funcție pentru a lansa o mișcare politică denumită En Marche și pentru a-și continua candidatura la prezidențiale.

În contextul scăderii popularității Partidului Socialist (PS) și al ascensiunii liderei extremei-drepte, Marine Le Pen, Macron, care se consideră un candidat anti-sistem, a urcat în sondajele recente.

În Franța, Macron vrea renunțarea la săptămîna de 35 de ore de muncă pentru tineri și dorește să faciliteze concedierile, pentru a flexibiliza piața muncii. Spune însă că va balansa aceste măsuri cu creșterea beneficiilor de șomaj.

Vrea în același timp să crească cheltuielile publice pentru școlile din zonele cu populație mare de migranți.

De fapt, Macron a lăudat măsurile pro-migrație ale șefei guvernului de la Berlin, Angela Merkel, estimînd că politica ei este în concordanță cu valorile europene.

El a criticat tendința de a amesteca toate problemele referitoare la migrație, inclusiv cele referitoare la persoanele care se refugiază din cauza persecuției și cele privind teroriștii care exploatează sistemul pentru a întreprinde atacuri.

''Este important că Germania arată calea spre omenie, calea spre valorile noastre. Și vreau să apăr acest lucru'', a spus Macron într-un interviu acordat televiziunii ARD, potrivit Agerpres

Macron a fost critic cu privire la Brexit și la politicile lui Donald Trump.

Marea Britanie va deveni, în contextul ieşirii din UE, un "stat vasal" faţă de SUA, iar cooperarea va fi foarte dificilă judecînd după primele măsuri, "grave", îngrijorătoare" şi "destabilizatoare global", adoptate de preşedintele Donald Trump, a spus candidatul independent la președinția Franței, potrivit Mediafax.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?