X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Deasupra străzii Doga ar putea apărea un pod pietonal

30 ian. 2017,, 11:20   Capitala
3545 4

Strada pietonală Eugen Doga și Parcul Catedralei de la Chișinău ar putea fi unite cu o trecere supraterană.


Astfel de sugestie a fost lansată de un arhitect și specialist în domeniul amenajării urbane care a apelat la redacția NOI.md, solicitînd să i se păstreze anonimatul.

În opinia arhitectului, strada pietonală Eugen Doga, în actuala ei formă, intră pe carosabil, ceea ce provoacă incomodități atît conducătorilor auto, cît și pietonilor. El propune soluționarea acestei probleme prin edificarea unei treceri pietonale supraterane care ar uni strada pietonală cu Parcul Catedralei din centrul Chișinăului. „Odată cu apariția unui astfel de pod, se exclude stînjenirea reciprocă a autovehiculelor și pietonilor”, consideră specialistul.

Pe lîngă menirea sa directă, podul pietonal ar putea fi folosit în scopuri decorative în timpul sărbătorilor. În ajunul manifestărilor acesta ar putea fi înfrumusețat cu obiecte decorative, iar în cazul unor recitaluri acesta ar putea fi folosit drept tribună”, susține autorul.

Precizăm că strada pietonală a fost inaugurată în octombrie 2014, după cîțiva ani de lucrări de amenajare. Inițial aceasta a purtat numele lui Alexandru Diordiță, fost președinte al Consiliului de miniștri al RSS Moldovenească în 1958-1970. Luptîndu-se cu trecutul sovietic, primarul general, Dorin Chirtoacă, a solicitat în 2015 ca aceasta să fie redenumită în cinstea compozitorului Eugen Doga. De atunci strada poartă numele unui clasic viu al muzicii autohtone.

Amenajarea străzii pietonale a fost însoțită de scandaluri, în special atunci cînd locuitorii orașului au înaintat Primăriei pretenții referitoare la modul de instalare a granitului care ieșea din pămînt și crea incomodități în timpul mersului. Conducătorii auto la fel, de nenumărate ori, s-au plîns că strada pietonală iese pe carosabil și blochează circulația la intersecția cu strada Alexandru cel Bun și Columna.

Reamintim că orice vizitator al portalului NOI.md poate să ne transmită știri, opinii și imagini interesante. Pentru aceasta este suficient să se acceseze opțiunea „Trimite o știre” amplasată sub știri în colțul dreapta de sus al paginii principale a portalului nostru sau să se deschidă linkul indicat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?