X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Comuniştii i-au transmis preşedintelui Nicolae Timofti cerinţele înaintate de Congresul Civic

4 apr. 2013,, 16:10   Politică
2922 0
Foto: inprofunzime.md
Partidul Comuniştilor, comsomoliştii, reprezentanţii Congresului Civic şi adepţii lor au organizat joi o acţiune de protest şi i-au transmis preşedintelui Nicolae Timofti adresarea lor.

Mai bine de 400 de manifestanţi înarmaţi cu drapele ale partidului şi organizaţiei cu steaguri istorice roş-albastre şi pancarte cu inscripţia "Vinde rinichiul şi cumpără o poliţă", "Raţă mută", au scandat "Alegeri!", "Demisia!".

Potrivit Agenţiei "Infotag", manifestanţii s-au adunat în faţa Palatului Republicii, unde se desfăşoară şedinţele Parlamentului, ulterior s-au îndreptat către Reşedinţa de Stat a preşedintelui. De această dată, poliţia nu le-a interzis protestatarilor să se apropie de Reşedinţă. Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a declarat pentru jurnalişti că "societatea nu va permite Alianţei pentru Integrare Europeană să continue să facă ceea ce vor ei, ci va lupta pînă la capăt prin organizarea acţiunilor de protest".

După aceasta, el a părăsit manifestanţii şi s-a dus să participe la şedinţa Parlamentului.

Deputatul PCRM, Iurie Muntean, a declarat pentru jurnalişti şi manifestanţi că "au venit pentru a doua oară la Reşedinţa aşa-numitului preşedinte pentru a-i reaminti despre Constituţie şi alegerile care sînt aşteptate în ţară".

El a remarcat că, anterior, "comuniştii au avut o întîlnire cu şeful Delegaţiei UE în R.Moldova, Dirk Schuebel, care a spus că unica ieşire din situaţia politică creată sînt alegerile".

Deputaţii PCRM, Iurie Muntean, Alexandr Petcov şi Grigore Petrenco, au încercat să-i transmită preşedintelui Timofti adresarea Congresului Civic. Însă uşa Reşedinţei de Stat era închisă. La cîteva minute, un colaborator al Reşedinţei a ieşit în faţa mulţimii, iar cei trei deputaţi au intrat în clădire.

La ieşire, Muntean a declarat că "declaraţia a fost înaintată unui colaborator al instituţiei, care nici măcar nu ştie cum îl cheamă şi care, anterior, nu lăsa pe nimeni să intre în clădire. Nu ne rămîne decît să sperăm că preşedintelui îi va fi înmînată această declaraţie".

Ulterior, manifestanţii s-au îndreptat către sediul Delegaţiei UE în R.Moldova pentru a-i înmîna documentul şefului Delegaţiei, Dirk Schuebel. Însă în faţa clădirii manifestanţii erau aşteptaţi de poliţişti de la ”Scut”.

Manifestanţii s-au arătat indignaţi de faptul că nu i-a întîmpinat nimeni nici aici.

"Unde sînt toţi acei americani care veneau în Moldova doar pentru a gusta din vinuri, să se odihnească şi să se întoarcă acasă ? Ei doar promovează democraţia. De ce atunci tac în situaţia în care o bandă de politicieni proşti şi incompetenţi au declarat limba rusă în afara legii?" s-a întrebat deputatul.

Petrenco a mai spus că "manifestanţii nu au venit să se plîngă, ci pentru a înainta declaraţia Congresului Civic şi a cetăţenilor Republicii Moldova".

Secretarul general al Partidului Social Democrat, Sergiu Corobceanu a declarat că "manifestanţii au venit la sediul Delegaţiei UE, unde stau homosexualii şi prostituatele, pentru a le înmîna declaraţia, dar ei se tem să iasă în faţa oamenilor".

Pentru că nu au reuşit să înmîneze oficial documentul, deputaţii au lăsat adresarea la uşă în speranţa că cineva o va citi.

În timpul acţiunii de protest, circa 50 de poliţişti au asigurat ordinea publică. De asemenea, protestatarii au fost însoţiţi de două autobuze cu colaboratorii de la ”Scut”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?