X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Rogozin: În Transnistria trebuie înlăturate toate "elementele de blocadă"

28 ian. 2017,, 12:15   Politică
8390 11

În Transnistria, trebuie mai întîi să fie înlăturate toate "elementele de blocadă" a drepturilor cetățenilor, a declarat viceprim-ministrul Federației Ruse, președintele Comisiei interguvernamentale ruso-moldovenești, reprezentantul special al președintelui rus pentru regiunea transnistreană, Dmitri Rogozin, în timpul unei întîlniri de lucru la Casa Guvernului FR cu liderul republicii nerecunoscute transnistrene Vadim Krasnoselskii.

"Noi vorbim despre importanța pașilor mici. Deci, în ceea ce privește drepturile economice și sociale ale persoanelor care trăiesc în Transnistria, există elemente de blocadă, izolare, anume ele trebuie înlăturate în primul rînd. Dacă se va întîmpla acest lucru..., noi vom fi foarte satisfăcuți și vom aduce și contribuția noastră", a spus Rogozin.

În timpul reuniunii de lucru, Rogozin a amintit discuțiile recente ale liderului rus Vladimir Putin cu presedintele Moldovei, Igor Dodon, care au fost calificate ca fiind "foarte semnificative".

"Este îmbucurător faptul că domnul Dodon a vorbit mult despre Transnistria, despre dorința Chișinăului de a normaliza relațiile... Știu că ați avut cu el (cu Dodon), de asemenea, o întîlnire la Bender. Probabil, este corect. Noi, în general, înțelegem constrîngerile cu care se confruntă d-l Dodon în mod direct la Chișinău, dar este important că majoritatea oamenilor au votat în favoarea politicianului care a dorit să restabilească relațiile cu Federația Rusă și, chear mai mult, de a lucra pentru îmbunătățirea relațiilor cu Transnistria. Noi, evident, salutăm acest lucru", a conchis Rogozin.

Krasnoselskii, la rîndul său, a declarat că a fost lansat programul, inclusiv cu privire la statutul social al cetățenilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?