X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Expoziția „Fabricat în Moldova” va întruni sute de companii

27 ian. 2017,, 10:30   Economie
5600 1

În perioada 1-5 februarie curent, la CIE „Moldexpo” va avea loc cea de-a XVI-a ediție a Expoziției Naționale „Fabricat în Moldova”.

La aceasta vor participa peste 350 de agenți economici din țară care activează în industria alimentară, ușoară, a mobilei, ramura vitivinicolă și alte domenii. Acest fapt a fost comunicat de președintele Camerei de Comerţ şi Industrie, Sergiu Harea, în cadrul întrevederii cu viceprim-ministrul Octavian Calmîc, ministru al Economiei, unde au fost examinate aspectele organizării și desfășurării acestei expoziţii, notează NOI.md.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, la expoziţie vor participa în mod tradițional mari întreprinderi din ţară, cum sînt ”Bucuria”, ”Franzeluța”, ”Ionel”, ”Floarea Soarelui”, ”Viorica-Cosmetic”, etc. La ediția din anul curent vor fi prezentate 15 standuri colective ale raioanelor țării, UTA Găgăuzia și regiunii transnistrene.

Preşedintele CCI a Moldovei a specificat că, pe lîngă standurile agenților economici și ale instituțiilor de stat, care oferă suport antreprenorilor în promovarea mărfurilor lor în țară şi peste hotare (Organizaţia de Atragere a Investiţiilor şi Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO), Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM), Agenţia de Stat pentru Proprietate Intelectuală (AGEPI) etc.), în premieră, anul curent, cu un stand reprezentativ, va participa Asociația Producătorilor din Industria Ușoară, care întrunește peste 25 de membri.

În afară de aceasta, după participarea agenților economici din Moldova, în noiembrie 2016, la expoziția din Iași (România), anul curent, în cadrul expoziției ”Fabricat în Moldova” vor fi expuse firme românești cu genericul ”Fabricat la Iași”.

Vicepremierul Octavian Calmîc a specificat că Expoziția ”Fabricat în Moldova”, care se desfăşoară sub patronajul Guvernului Moldovei, este unul dintre cele mai importante evenimente de acest gen din țară, și are drept scop promovarea potențialului economic al țării noastre, stabilirea unor noi parteneriate cu alte state, identificarea unor noi oportunități pentru susținerea mediului autohton de afaceri.

“Expoziția «Fabricat în Moldova» se desfăşoară la începutul anului şi este o platformă foarte bună pentru producătorii naționali de a-și ajusta business-planurile de producere și dezvoltare pentru tot anul, de a stabili noi contacte și partenerii, semna contracte etc.”, a specificat ministrul Economiei.

Agenda actualei expoziții mai include un amplu program de afaceri, care presupune organizarea a 4 forumuri de afaceri – moldo-rus, moldo-român, moldo-belarus și moldo-austriac, precum și a 7 seminare și 2 mese rotunde, cu participarea mediului de afaceri atît autohton, cît și de peste hotare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?