X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Țăranu: Nu este clar de ce guvernarea l-a ales anume pe Ciocan

26 ian. 2017,, 12:34   Politică
5339 12

Guvernarea nu a oferit suficiente explicații despre crearea așa-numitului Centru pentru Implementarea Reformelor, și nici în privința numirii lui Iurie Ciocan la cîrma instituției.

Opinia aparține analistului politic Anatol Țăranu, director al Centrului „Politicon”, și a fost exprimată într-un interviu pentru NOI.md.

Analistul se arată sceptic față de această numire, întrucît nu vede cum un specialist care a activat în sfera managementului electoral poate elabora reforme în domenii mult mai largi.

„Nu este clar de ce anume Ciocan a fot propus pentru această funcție. Din cîte cunosc, el este specialist în probleme electorale. Care este backgroundul lui privind abordarea reformei în sens larg, complex. Îmi scapă aici înțelegerea faptului dacă el în fond este capabil, dacă trecutul lui profesional și experiența acumulată îi permit să efectueze un lucru de felul aceasta. Au răsunat voci, inclusiv în zona comentariului politic, care vorbesc despre aranjarea domnului Ciocan într-un «post călduț», dar eu aș vrea să pornesc de la intențiile bune ale Guvernului, nu din cele proaste. Deși sînt foarte puține date în favoarea bunelor intenții ale Guvernului”, a explicat intervievatul.

În opinia analistului politic, înființarea unei noi instituții responsabile de implementarea reformelor este în plus. Potrivit lui, autoritățile ar trebui să prezinte niște argumente plauzibile care să clarifice necesitatea acestei structuri.

„Deocamdată îmi este greu să judec care au fost argumentele. Este adevărat că Guvernul s-a pornit pe calea optimizării structurii sale și cînd colo favorizează apariția unor noi structuri. Cred că pe moment societatea civilă, comunitatea de expertiză din Moldova sînt în drept să vină cu unele presupuneri care nu favorizează Guvernul”, a adăugat Țăranu.

Menționăn că fostul președinte al Comisiei Electorale Centrale Iurie Ciocan a fost numit ieri în funcția de director al Centrului pentru Implementarea Reformelor, la propunerea premierului Pavel Filip. Decizia cu privire la crearea Centrului a fost aprobată săptîmîna trecută.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?