Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Trump a semnat ordinul de construire a unui zid

26 ian. 2017,, 10:10   Externe
3491 1

Președintele american Donald Trump a semnat miercuri directivele pentru construcția unui zid la granița Statelor Unite ale Americii cu Mexicul, informează Reuters, preluată de AGERPRES.

Șeful Casei Albe a decis și măsuri împotriva orașelor care adăpostesc imigranți ilegali.

În timpul unei vizite la Departamentul pentru Securitate Internă, Trump a semnat două ordine executive. Unul dintre acestea se referă la zidul de-a lungul celor aproximativ 3200 de kilometri de graniță cu Mexicul, iar celălalt taie finanțarea federală pentru municipalitățile și statele așa-numite "sanctuare" pentru imigranți. În astfel de orașe — de exemplu, în San Francisco — oficialitățile locale, adesea democrate, refuză să coopereze cu cele federale în acțiunile împotriva imigranților.

"Americanii nu vor mai fi obligați să subvenționeze nerespectarea legilor noastre", a declarat purtătorul de cuvînt al Casei Albe, Sean Spicer.

Într-un interviu difuzat vineri de televiziunea ABC News, Trump afirmase că lucrările la zidul de la frontieră vor începe în următoarele șase luni, iar planificarea acestora imediat. El a reafirmat că Mexicul va rambursa Statelor Unite "sută la sută" din costuri.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?