Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Scandal continuu la Cahul: de doi ani Consiliul raional nu poate numi un director al spitalului raional

3 apr. 2013,, 15:41   Societate
5802 0
Foto: gazetadesud.md
Scandal fără sfîrșit la Cahul. De circa doi ani de zile, Consiliul raional nu poate numi un director al spitalului raional. Deși, în urma unui concurs organizat de Ministerul Sănătății a fost aleasă o candidatură la funcția respectivă, aleșii locali au respins-o.

Concursul de selectarea a candidaturii la funcția respectivă a fost organizat de două ori, prima dată în luna august 2011, iar cîștigător a fost actual director al policlinicii MAI din Cahul, Anatolie Malcov. Din cauza că Consiliul raional a anulat mai de mai multe ori numirea cîștigătorului în funcție, termenul a expirat, iar ministerul de resort a trebuit să mai desfășoare o dată concursul la sfîrșitul anului 2012 și Malcov a cîștigat din nou.

De la sfîrșitul anului 2010, interimatul funcției este asigurat de Mihail Orlov, care activează și în calitate de consilier raional pe listele PDM-ului. Asta în pofida faptului că în ianuarie curent Parlamentul a adoptat legea care interzice funcționarului public să dețină două funcții concomitent.

Solicitat de NOI.md, cîștigătorul concursului, Anatolie Malcov, a declarat că a depus cerere de chemare în judecată contra Consiliului raional Cahul, care evită să îl numească în funcţie. Totodată, el a spus că „consilierii raionali PD ar fi cei care tărăgănează numirea în funcție”.

„Am depus cerere la consiliul raional Cahul pentru numirea în funcție și nu am primit nici un răspuns apoi pe 20 martie m-am adresat în instanța de judecată, deocamdată nu se ştie cînd va avea loc ședința”, a spus Malcov.

La rîndul său, directorul interimar al spitalului raional Cahul, Mihail Orlov, susține că cele două concursuri organizate de Ministerul Sănătății ar fi fost desfășurate ilegal și dă de înțeles că candidatura lui Malcov ar fi fost aleasă fraudulos.

„Este imposibil ca în urma a două concursuri să cîștige doar o singură persoană. Ce, e doar o persoană competentă în orașul acesta?” a spus Orlov fără a oferi detalii, menționînd însă că la primul concurs a participat și el.

Mai mult, Orlov susține că și instanța de judecată a constatat că concursul s-a desfășurat ilegal. „Eu am contestat hotărîrea comisiei de concurs și în ianuarie 2013 am primit cîștig de cauză”, a specificat el.

Cît despre dubla sa activitate, Mihail Orlov susține că activează legal. „Oficiul teritorial al Cancelariei de Stat a depus cerere în judecată din această cauză, iar Consiliul raional Cahul a primit cîștig de cauză. Ulterior, decizia nu a fost contestată”, a spus Orlov.

De specificat că, pînă în anul 2008, spitalul raional Cahul se subordona Ministerului Sănătății, iar în urma mai multor procese de judecată, instituția medicală a fost trecută în subordinea Consiliului raional.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?