Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Premierul, contactat de partenerii externi după declarațiile lui Dodon

25 ian. 2017,, 15:49   Politică
13026 30

Pavel Filip susține că a fost contactat de mai multe ori de oficiali de la Bruxelles, în urma declarațiilor recent făcute de Igor Dodon, notează NOI.md.


Potrivit lui, afirmațiile președintelui stîrnesc îngrijorări atît în rîndul populației, cît și al partenerilor de dezvoltare, chiar dacă la modul practic nu se vor solda cu nimic.

„Trebuie să recunoaștem că de fiecare dată sînt contactat de către partenerii noștri externi și trebuie să venim cu explicații și lămuriri. Noi avem o agendă de reforme foarte ambițioasă, avem de implementat Acordul de asociere, am fost puși în situația de a gestiona o criză și a stabiliza situația. Spre sfîrșit am reușit și reforma sistemului de pensii. În scurt timp vom demara și alte reforme”, a declarat Filip la începutul ședinței de astăzi a Guvernului.

Premierul a calificat retorica din ultima perioadă a președintelui Dodon drept "un joc al declarațiilor politice", la care spune că nu va participa.

„Mulți așteaptă reacții acide din partea mea, dar eu am să fac un apel: să nu ne lăsăm atrași în acest joc. Aceste declarații nu au niciun efect practic, nu au decît să rămînă doar declarații politicianiste. Am impresia că se fac intenționat, să ne facă să venim cu lămuriri, vin să agite atît societatea, cît și partenerii noștri externi”, a adăugat Filip.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?