Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Au încercat să treacă frontiera cu acte false

25 ian. 2017,, 15:10   Societate
2319 0

Poliția de Frontieră a documentat cinci persoane pentru deținerea și folosirea actelor false, acestea încercau să treacă frontiera de stat cu aceste documente, informează NOI.md.


În total, oamenii legii au ridicat șase acte false. Primul caz a fost înregistrat pe Aeroportul Internațional Chișinău pe 23 ianuarie. Un tînăr de 28 de ani deținea două buletine de identitate românești cu semne vădite de falsificare și un permis de conducere moldovenesc original, pe care însă îl tăinuia de polițiștii de frontieră. Actele erau eliberate pe numele unor persoane străine, iar tînărul urma să le transporte la locul destinației. Documentele au fost ridicate și transmise la expertiză. Dacă va fi găsit vinovat, tînărul riscă o amendă de la 200 la 600 de unități convenționale sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau pînă la cinci ani de închisoare.

Un alt caz a fost documentat la punctul de trecere Palanca, unde un cetățean ucrainean s-a prezentat cu o procură falsificată pentru un automobil. Ucraineanul s-a prezentat la frontieră cu un autoturism înmatriculat în Bulgaria. După verificarea actelor de călătorie și celor pentru mijlocul de transport, polițiștii au depistat o împuternicire notarială eliberată de autoritățile bulgare, cu elemente de falsificare. Potrivit oamenilor legii, șoferul în cauză este la a doua tentativă de trecere a frontierei cu procură falsificată.

Ultimul caz s-a întîmplat pe 24 ianuarie la punctul de trecere Briceni, unde polițiștii au identificat trei cetățeni moldoveni care au încercat să treacă mijloacele de transport în baza unor procuri poloneze falsificate. Indivizii riscă amendă de pînă la 300 de unități convenționale sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de pînă la 2 ani.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?