X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Dispensar pentru bolnavii de tuberculoză, dat în exploatare

25 ian. 2017,, 14:45   Societate
2361 0

În oraşul Rîbniţa a fost dat în exploatare un dispensar antituberculos modern, construit de organizaţia rusă non-profit „Integrarea eurasiatică” cu mijloacele Rusiei.

Potrivit mass-mediei locale, liderul autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski, care a participat la inaugurare, a spus că deschiderea dispensarului este „un pas progresiv important în diagnosticarea unei maladii atît de grave, cum este tuberculoza”.

„La Rîbniţa sînt probleme în acest domeniu. Această boală trebuie combătută. Apariţia dispensarului va reduce numărul bolnavilor de tuberculoză şi, principalul, va crea condiţii de identificare a pacienţilor cu forma latentă a bolii, adică a celor care pot infecta alte persoane, fără a şti personal acest lucru”, a menţionat el.

Dispensarul reprezintă o clădire cu două etaje, cu suprafaţa de 1842,8 m.p. În cadrul lui vor lucra 14 specialişti TB, medici din alte domenii, ceea ce va permite primirea bolnavilor de tuberculoză în policlinicile obişnuite. Cheltuielile pentru lucrările de construcţie-montaj şi procurarea echipamentului au însumat 233 mil. ruble ruseşti (circa 4 mil. dolari).

Fondatorul „Integrării eurasiatice”, Alexei Juravliov, deputat în Duma de Stat, a spus că în cadrul proiectului sînt înălţate obiecte necesare oamenilor.

„Toate acestea vor fi utilizate de transnistreni, copiii şi nepoţii lor. Eu sînt sigur că toate aceste clădiri vor servi mult timp poporul transnistrean”, a spus el.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?