Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4029

Cehia acordă Moldovei un grant de 200 de mii de euro

25 ian. 2017,, 12:58   Societate
2794 5

Cehia va aloca Republicii Moldova 200 de mii de euro pentru sporirea calității în domeniul construcțiilor, informează NOI.md.

Proiectul prevede implementarea eurocodurilor în Republica Moldova și sporirea accesului la standarde, urmînd a fi realizat pe parcursul anilor 2017-2018. Aplicarea reglementărilor tehnice ale UE şi a eurocodurilor în Republica Moldova va contribui la o transformare esențială a sistemului național de acte normative în construcții, a declarat ministrul Dezvoltării Regionale, Vasile Bîtca.

„Această transformare se referă atît la cadrul legal şi instituțional, cît şi la conceptele şi principiile de normare tehnică şi standardizare în construcții. Avem deja o experiență frumoasă de cooperare în cadrul unor proiecte regionale și ne bucurăm că beneficiem de suportul Guvernului Cehiei și în acest proiect”, e menționat Bîtca în cadrul evenimentului de lansare a proiectului.

Ambasadorul Republicii Cehe a precizat că scopul proiectului este de a susține Moldova în implementarea standardelor europene. „Utilizarea standardelor europene în construcții va simplifica și facilita atragerea investitorilor străine pe piața republicii, precum și va ajuta companiile de construcții din țara dumneavoastră să participe la proiecte UE”, a spus Zdeněk Krejci.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?