Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 502
Preşedintele stiri: 3997

S-a aflat sursa datelor compromiţătoare despre Trump

25 ian. 2017,, 20:00   Externe
3568 0

Sursa indirectă a informaţiilor pentru raportul despre presupusa legătură dintre preşedintele SUA, Donald Trump, şi conducerea Rusiei a fost cetăţeanul american de origine belarusă Serghei Millian, scrie The Wall Street Journal.

Millian, în vîrstă de 38 de ani, preşedinte al Camerei de Comerţ Ruso-Americane, putea, potrivit datelor publicaţiei, pune la dispoziţie materiale care au constituit aproximativ o treime din raport.

După cum se menţionează, posibil, Millian nu ştia unde va fi utilizată informaţia pe care el a difuzat-o. Printre presupusele informaţii furnizate, care printr-un interlocutor au fost transmise mai departe, se afirmă existenţa materialelor video compromiţătoare despre Trump, precum şi „cooperarea secretă” între echipa miliardarului şi conducerea Rusiei, în cadrul căreia s-a efectuat spargerea computerelor democraţilor.

Personal, Millian a calificat datele din raport drept false, iar publicarea lor – o încercare de a-l distrage pe preşedinte de la munca reală.

Pe 11 ianuarie site-ul BuzzFeed a publicat raportul fostului agent de informații britanic Christopher Steele despre "legăturile profunde" dintre Trump şi Rusia. În document se afirma că Serviciul rus de informaţii a colectat materiale compromiţătoare despre republican şi concurentul lui principal în lupta pentru postul de şef al statului – democrata Hillary Clinton. Se spunea, de asemenea, că SFS l-a şantajat pe miliardar cu un material compromiţător obţinut în timpul vizitei lui la Moscova în anul 2013.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?