Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Becciev cere să fie restabilit în funcția de șef al «Apă-Canal»

24 ian. 2017,, 08:45   Capitala
4913 8

Fostul director general al SA „Apă-Canal Chişinău” Constantin Becciev intenţionează să obţină restabilirea în funcţie.


El s-a adresat judecăţii şi a intentat un proces împotriva deciziei, în confotmitate cu care el a fost demis oficial din postul de şef al SA „Apă-Canal Chişinău”, şi a solicitat recuperarea prejudiciul moral în valoare de 100 de mii de lei. Acest fapt a devenit cunoscut după rezultatele şedinţei instanţei de judecată, care a avut loc ieri, 23 ianuarie, comunică NOI.md.

Constantin Becciev intenţionează să demonstreze în judecată nelegalitatea deciziei, în conformitate cu care el a fost eliberat din funcţie în baza datelor reportului ANRE despre încălcările din activitatea SA „APĂ-Canal Chişinău”. După cum a comunicat avocatul lui, fostul ministru al justiţiei Oleg Efrim, decizia de a-l demite din funcţie pe clientul său a fost neîntemeiată. Avocatul nu este deranjat nici de faptul că Procuratura Anticorupţie (PA) a intentat un dosar penal în baza abuzului de atribuţii de către clientul lui în timpul aflării în postul de şef al întreprinderii municipale. Efrim a calificat acest dosar drept „motiv neîntemeiat” şi a anunţat proces împotriva primăriei Chişinău şi SA „Apă-Canal Chişinău”.

Reprezentantul secţiei juridice a SA “Apă-Canal Chişinău, Valeriu Bogdan, a amintit că decizia privind concedierea lui Becciev a fost adoptată după prezentarea raportului ANRE despre încălcările în activitatea întreprinderii. Potrivit juristului, judecata trebuie să explice legalitatea procedurii, în cadrul căreia fostul director general a fost demis din funcţie. “Înainte de demitere din funcţie Becciev a fost trimis în concediu. Dispoziţia a fost semnată de directorul tehnic al “Apă-Canal Chişinău”, ceea ce, în opinia reclamantului, contravine procedurii. Judecata intenţionează să audieze opiniile părţilor şi atunci va adopta decizia definitivă. În ce priveşte recuperarea prejudiciului moral, eu nu voi comenta această cerere a reclamantului”, le-a spus Bogdan jurnaliştilor.
În acest dosar va fi audiat pe viitor şi actualul director general interimar al SA “Apă-Canal Chişinău”, Veronica Herţa. Pînă la următoarea şedinţă, care este planificată pentru 31 ianuarie, ea trebuie să angajeze un avocat, care va apăra interesele ei în instanţă.

Precizăm că fostul director general al SA “Apă-Canal Chişinău”, Constantin Becciev, a fost demis la începutul lunii septembrie 2016. Dispoziţia în cauză a fost semnată de directorul tehnic al întreprinderii municipale în baza datelor raportului ANRE.

Conform datelor documentului, Becciev este suspectat de conflict de interese şi interes personal în desfăşurarea concursurilor de procurare a utilajelor pentru necesităţile “Apă-Canal Chişinău”. În particular, s-a constatat că principalii furnizori ai întreprinderii pe parcursul mai multor ani au fost companiile care aparţin fiicei lui Becciev – Elena Agachi.

Mai tîrziu, la 9 septembrie 2016, fosta şefă a Direcţiei municipale finanţe Veronica Herţa a fost numită director general interimar al SA “Apă-Canal Chişinău”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?