Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Funcționar de la Primărie, angajat în baza unei diplome false?

2 apr. 2013,, 13:09   Societate
9208 4
Foto: hotnews.md
În cadrul primăriei Chișinău activează persoane cu diplome de studii false. Asta reiese din afirmațiile consilierilor comuniști municipali, care i-au cerut primarului general Dorin Chirtoacă explicații astăzi, în cadrul ședinței CMC.

Potrivit consilierul comunist Valentin Todercan, poetul Ianoş Ţurcanu, care activează în cadrul Direcţiei cultură a Primăriei, are diplomă falsă.

„Vă rog să îmi spuneţi, domnule primar, dacă exista vreo persoană care activează în cadrul Primăriei și deţine diplomă falsă. Cine va întoarce banii luaţi de această persoană? Cazul figurează şi într-un act al Centrului Naţional Anticorupţie. Niciun fel de măsuri nu s-au luat. Primarul îi alungă pe cei oneşti, cum este cazul lui Mihai Cîrlig, dar pe cei care îl pupă în locul cel mai sfînt pentru el îi protejează. Încă acum un an, Lucia Culev ne-a promis că îl va demite”, a afirmat Todercan.

La rîndul său, Dorin Chirtoacă a spus că ştie despre cazul respectiv, dar că nu are dovezi. „Dacă se va demonstra că Ianoş Ţurcanu activează în baza unei diplome false, el va fi demis. Personal am ridicat problema acum un an. În momentul în care voi avea dovezi voi acţiona”, a răspuns Chirtoacă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?