Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427

Mişin nu acceptă proiectul de lege al PL privind politica lingvistică în R.Moldova

2 apr. 2013,, 10:00   Politică
4109 3
Foto: karadeniz-press.ro
Preşedintele Comisiei parlamentare pentru drepturile omului şi relaţii interetnice, liderul Partidului "Vozrojdenie-Renaştere", Vadim Mişin, a calificat proiectul de lege cu privire la "politicile lingvistice din R.Moldova" drept ridicol, profanator şi crunt.

În declaraţia fostului comunist, citată de Agenţia "Infotag", se menţionează că proiectul de lege înaintat săptămîna trecută propune recunoaşterea limbii române drept oficială şi anularea statutului de limbă de comunicare interetnică pentru limba rusă.

"Este greu de imaginat un proiect de lege mai crunt, mai cinic şi mai ridicol faţă de minorităţile naţionale care locuiesc în Republica Moldova. Acest document, după gradul de brutalitate, este aproape de fascism. Noi luptăm pentru drepturile cetăţenilor în sfera socială, economică, politică, am luptat împotriva închiderii şcolilor cu predare în limba rusă, am luptat împotriva rusofobiei în sfera educaţiei şi sănătăţii. Am considerat sincer că asemenea lucruri doar tensionează situaţia. Însă acum, după înaintarea acestui proiect de lege, care în esenţă înseamnă "începutul războiului rece", o provocare pentru o mare parte a populaţiei ţării, considerăm că va duce la o prăpastie, la divizarea societăţii şi posibil la escaladarea unui conflict armat", a opinat deputatul.

Potrivit lui, proiectul de lege al liberalilor este "o palmă dată ucrainenilor, ruşilor, găgăuzilor, bulgarilor, romilor – tuturor reprezentanţilor minorităţilor naţionale care locuiesc în Moldova. Este o încălcare vădită a drepturilor omului".

Mişin i-a îndemnat pe deputaţi "să respingă provocarea liberalilor şi în niciun caz să nu voteze pentru asemenea proiect pe care trebuie să-l supună criticilor dure".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?