Eurovision stiri: 521
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1428
Preşedintele stiri: 4012

Tarifele la energia electrică pentru consumatorii finali ar putea crește

1 apr. 2013,, 12:58   Societate
3429 1
Foto: kvartirakrasivo.ru
Directorul general al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), Victor Parlicov, nu exclude o majorare a prețului energiei electrice pentru consumatorii finali.

Parlicov a declarat pentru Europa Libera că examinarea cererii de majorare a tarifelor la curentul electric, depusă pe data de 22 martie 2013 de compania Gas Natural Fenosa, va avea loc după ce și rețelele electrice de distribuție din proprietatea statului vor depune o astfel de solicitare.

Potrivit ziarului „Adevărul”, Gas Natural Fenosa a solicitat majorarea tarifelor cu pînă la 14% pentru consumatorii conectați la rețelele cu tensiune joasă și a depus deja o cerere la ANRE. Pentru consumatorii industriali, creșterea ar urma să fie mai mică. De specificat că, în prezent, tarifele la cele doua rețele electrice din proprietatea statului sînt mai mari cu circa 8% decît cele controlate de grupul spaniol Gas Natural Fenosa.

Zilele trecute, ministrul în exerciţiu al Economiei, Valeriu Lazăr, a anunțat că preţul de livrare a energiei electrice de către compania ucraineană „DTEK Vostokenergo” Republicii Moldova nu va fi majorat, acesta rămînînd la nivelul de 6,9 cenţi pentru 1kWh.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?