Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4060

Declaraţia CSM a trezit nedumerirea ONG-urilor

1 apr. 2013,, 12:36   Societate
2244 0
Foto: mk.ru
Organizaţiile neguvernamentale din domeniul mass-media sînt nedumerite de declaraţia Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) cu privire la presupusa campanie "de exercitare a presiunii, îndreptată împotriva sistemului judecătoresc și susţinută de către anumite instituţii media".

În declaraţia semnată de mai multe ONG-uri de media, citată de Agenţia "Infotag" se atrage atenţia asupra faptului că CSM nu face trimitere la vreo instituţie de presă sau vreun material jurnalistic "ce ar fi ştirbit autoritatea sistemului judecătoresc".

În declaraţie se constată că reacţia CSM survine pe fundalul mai multor investigaţii jurnalistice cu privire la averea unor judecători şi procurori, investigaţii care arată modul în care averile au fost agonisite şi prezintă date despre discrepanţa dintre veniturile acestora şi valoarea de piaţă a proprietăţilor.

Autorii declaraţiei cer Consiliului Superior al Magistraturii să se abţină pe viitor de la presiuni directe sau voalate asupra jurnaliştilor şi instituţiilor mass-media.

Totodată, semnatarii documentului îndeamnă jurnaliştii "să se abţină de la generalizări precum că toţi subiecţii sistemului judecătoresc ar fi corupţi şi să realizeze investigaţiile de o manieră cît se poate de profesionistă, astfel încît faptele prezentate să nu lase loc de interpretări".

Declaraţia a fost semnată de către Centrul pentru Jurnalism Independent, Asociaţia Presei Independente, Centrul de Investigaţii Jurnalistice, Centrul "Acces-Info", Comitetul pentru Libertatea Presei, Centrul Tînărului Jurnalist din Moldova, Uniunea Jurnaliştilor din Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?