Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Coaliția rămîne fără 14 ex-comuniști, dar cîștiga 14 democrați

18 ian. 2017,, 12:30   Politică
6771 7

Ex-comuniștii din Platforma Social Democrată vor să adere la fracțiunea Partidului Democrat chiar la începutul sesiunii de primăvară-vară 2017.

Potrivit surselor Deschide.MD din rîndurile celor 14 parlamentari, o astfel de decizie a fost luată într-un cerc restrîns de persoane și urmează să fie anunțată într-o ședință extinsă care avea loc mai aproape de prima ședință a Parlamentului.În acest sens, fracțiunea PDM din Legislativ poate deveni cea mai numeroasă. În prezent, din componența ei fac parte 20 de deputați, în timp ce întâietatea este deținută de PSRM cu 24 de mandate.

Am încercat să obținem o confirmare a informațiilor furnizate de sursele redacției noastre de la unii deputați din Platfotma Social Democrată, însă unii au preferat s-o facă pe neinformații, alții au decis să mențină suspansul până la anunțul oficial.

„Deocamdată nu vă pot spune despre o decizie comună a grupului parlamentar «Platforma Social Democrată». Fiecare dintre deputați își poate asuma o astfel de decizie. Totuși, ce ține de mine vă pot comunica că nu m-am gândit încă la acest subiect”, ne-a declarat Igor Vremea.

„În ultima perioadă am fost în concediul medical și n-am discutat cu colegii asemenea subiecte”, a menționat la rândul său Alexandr Bannicov.

Totuși, un deputat din cadrul PSD a dat de înțeles că la începutul sesiunii parlamentare se așteaptă o surpriză. Președintele Comisiei administrație publică, dezvoltare regională, mediu și schimbări climatice, Violeta Ivanov, a refuzat să ofere un răspuns concret, declarând doar următoarele: Așteptați începutul sesiunii și veți vedea totul.

Amintim că la sfârșitul lunii decembrie 2015, 14 deputați din fracțiunea PCRM și-au anunțat decizia de a părăsi formațiunea politică și crearea Platformei Social Democrate „Pentru Moldova”. Motivele invocate de cei 14 parlamentari a fost faptul că ei nu mai sînt deacord cu politica de partid care se schimbă de la o zi la alta.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?