Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4002

Băuturi fără acte de proveniență, depistate la Orhei

18 ian. 2017,, 12:15   Societate
1760 0

Polițiștii au arestat un bărbat în vîrstă de 43 de ani, locuitor al oraşului Orhei, care intenţiona să comercializeze ilicit băuturi alcoolice de lux în lipsa actelor de provenienţă, de calitate, precum şi fără mărci de acciz, notează Serviciul de presă al Poliției Capitalei, citat de NOI.md.

Poliţiştii au descins percheziţii autorizate la domiciliul acestuia, unde au găsit mai multe cutii cu băuturi alcoolice tari în asortiment. Bărbatul nu a putut demonstra sau prezenta vreun act de provenienţă a băuturilor, cu valoarea totală estimată la 36 000 de lei. Respectiv, au fost iniţiate investigaţii speciale în vederea identificării complicilor în acest caz, stabilirii provenienţei băuturilor alcoolice, precum şi căilor de transportare ilegală.

În acest context bărbatul a fost sancţionat cu amendă în mărime de 3 000 de lei, iar cele 50 de sticle cu alcool au fost ridicate şi depozitate pînă la decizia instanţei de judecată. Totodată, poliţiştii vor sesiza instituţiile abilitate, pentru a fi demarată o expertiză specializată asupra băuturilor alcoolice.

Poliţia Capitalei a sporit activităţile la acest compartiment, în contextul protejării sănătăţii şi drepturilor consumatorilor. De asemenea, cetăţenii sînt atenţionaţi să procure băuturi doar din magazinele autorizate prin lege.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?