X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Veniturile de pe urma vînzării patentelor migranților au sporit cu 30 la sută

16 ian. 2017,, 16:26   Societate
3800 2

Veniturile de pe urma vînzării patentelor migranților în 2016 au crescut cu 30 la sută față de anul 2015 și au constituit 14 miliarde de ruble. Acest fapt l-a comunicat în cadrul unui interviu oferit TASS șeful Departamentului politică economică și dezvoltare Maxim Reșetnikov.

„De pe urma vînzării patentelor în acest an în bugetul orașului au fost încasate 14 miliarde de ruble sau cu 30 la sută mai mult decît în anul precedent”, a spus Reșetnikov.

Potrivit lui, angajații străini au obținut în anul trecut peste 400 de mii de patente. Printre ei se numără cetățeni ai Tadjikistanului, Uzbekistanului, Azerbaidjanului, Moldovei și Ucrainei.

Sectorul tenebru în care muncesc migranții fără patente încă mai există, dar în ultimii trei ani proporțiile lui s-au micșorat considerabil, a precizat el. Potrivit lui Reșetnikov, este dificil de stabilit numărul exact al migranților ilegali, deoarece datele evidenței migranților reflectă numărul de cetățeni ai țărilor CSI care au intrat în Rusia prin Moscova în 2016 și nu deplasările între regiuni separate.

„Problema constă în aceea că nu toți migranții legalizați achită patentele la timp. Totodată, ponderea celor care achită s-a majorat: anterior aceasta constituia 53 la sută, iar acum ea este de 78 la sută”, a menționat șeful Departamentului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?