X 
Transnistria stiri: 1394
Eurovision stiri: 502

Membrii Organizaţiei teritoriale Orhei a PDA părăsesc formaţiunea

16 ian. 2017,, 15:30   Politică
8994 15

Membrii Organizaţiei teritoriale a Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr din Orhei părăsesc formaţiunea, din motiv de neîncredere faţă de liderul Andrei Năstase şi dorinţa lui de a fi la guvernare pe seama oamenilor simpli.

Preşedintele Organizaţiei teritoriale, Ion Levinţa, şi-a exprimat luni, la o conferinţă de presă, regretul că, la crearea Organizaţiei teritoriale, Năstase, împreună cu Chiril Moţpan, "au decis să numească la conducere persoane cu un trecut suspect, obţinînd bani pentru aceasta, dar nu au reuşit".

"Oamenii cinstiţi, membri ai partidului, nu au permis aşa ceva. Organizaţia teritorială a depus mult efort la alegerile prezidenţiale, astfel că la Orhei a cîştigat Maia Sandu, cu 60% dintre voturi. De ce în alte zone nu există încă nicio organizaţie teritorială? În loc să facă ceva, conducerea partidului călătoreşte prin străinătate şi în Moldova, ca să colecteze bani. Şi unde au mers banii care s-au adunat în piaţă? Nimeni nu ştie. Orheiul nu a primit niciun ban, în ciuda faptului că au fost colectați milioane de lei. Cine i-a luat? Liderii Platformei. Veteranii de război, cînd au aflat adevărul, au fost nevoiţi să părăsească partidul. De asemenea, încă în multe raioane nu există nicio organizaţie teritorială. Abia recent au început să apară în sudul ţării, dar ce a făcut conducerea partidului timp de doi ani? În loc să dezvolte partidul, ei mergeau în străinătate în vacanţă", s-a indignat şeful Organizaţiei teritoriale.

El consideră că, "dacă şeful partidului ar fi fost un om cinstit, fără legături cu oligarhii, ţara ar avea acum un alt preşedinte. Dar Năstase nu a vrut la timp să demisioneze în calitate de preşedinte al partidului. De asemenea, este neclară decizia lui Năstase de a colecta lunar de la fiecare organizaţie regională cîte 15 mii de lei în susţinerea partidului şi a dezvoltării sale".

Levinţa a menţionat că "membrii organizaţiei din Orhei nu îl mai sprijină pe Năstase şi au decis să părăsească rîndurile partidului. Deocamdată pleacă doar grupul de iniţiativă, dar în curînd şi alţii vor pleca. Partidul are nevoie de un lider de partid onest, care va fi sprijinit de patrioţi".

"Sîntem de acord să ne alăturăm unui partid ai căror lideri vor lupta pentru drepturile oamenilor. Nu a fost încă selectat niciun partid. În Platformă există oameni cinstiţi, dar la conducerea partidului au venit totuşi cei care doresc să fie la puterea ţării", a spus şeful organizaţiei teritoriale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?