Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Conferința de ”pace”: ultima acțiune anti-Israel a administrației Obama?

16 ian. 2017,, 00:24   Externe
2146 0
Ierusalimul este îngrijorat de faptul ca nu cumva Conferința pentru ”pace” în Orientul Mijlociu, care se deschide la Paris, duminică 15 ianuarie a.c., să nu fie acțiunea de final anti-Israel a administrației Obama, continuarea rezoluției anti-colonii a Consiliului de Securitate al ONU și condamnării Israelului de către John Kerry.

Kerry se va afla la Paris reprezentând administrația Obama, alături de 72 de țări.

Premierul israelian Beniamin Netanyahu a refuzat invitația președintelui francez de a participa, numind conferința o "fraudă” care aduce daune Israelului.

Proiectul va afirma "că o soluție negociată cu două state, Israel și Palestina, care să coexiste în pace și securitate, este singura modalitate de a realiza o pace durabilă". Conferința va afirma, de asemenea, că, comunitatea internațională "nu va recunoaște" schimbări a liniilor pre-1967 ale Israelului, fără acordul ambelor părți.

Oficialul AP a declarat că propunerile prezentate la Conferința de la Paris privind Orientul Mijlociu, vor servi probabil ca bază pentru o acțiunea viitoare la ONU.

Mark C. Toner, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, întrebat despre o astfel de acțiune, a răspuns că administrația Obama va continua să "lucreze până la 20 ianuarie".

Reamintim că săptămâna trecută, Camera Reprezentanților din SUA a votat pentru a condamna Rezoluția 2334 și "a pune capăt oricărei acțiuni pe care administratia Obama ar încerca să o pună în practică în următoarele zile".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?