X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Moldova şi Armenia vor menţine regimul fără vize

14 ian. 2017,, 16:00   Societate
2879 0

Moldova şi Armenia vor menţine regimul fără vize pentru călătoriile cetăţenilor, semnînd documente bilaterale, în paralel cu valabilitatea acordului multilateral în cadrul CSI, comunică NOI.md.


În particular, Cabinetl de miniştri al Moldovei a aprobat Acordul interguvernamental cu Armenia privind regimul fără vize al călătoriilor cetăţenilor ambelor ţări, care a fost semnat la Erevan pe 16 noiembrie 2016.

După cum au menţionat la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Moldovei, cetăţenii ţării noastre şi în prezent beneficiază de regim fără vize pentru călătorii în Armenia, la fel ca şi cetăţenii acestei ţări la intrarea în Moldova.

Regimul fără vize pentru cetăţenii ambelor state este prevăzut de Acordul privind călătoriile fără vize ale cetăţenilor ţărilor CSI, semnat pe 9 octombrie 1992 la Bişkek.
În ultimul timp însă se atestă abaterea ţărilor CSI de la prevederile acestui document multilateral prin semnarea acordurilor bilaterale, care reglementează călătoriile reciproce fără vize.

Moldova a semnat deja atare acorduri cu Rusia, Kazahstanul, Ucraina, Uzbekistanul, Azerbaidjanul, Georgia şi Turkmenistanul. Conform acordului semnat cu Armenia, cetăţenii ambelor state se vor putea afla fără vize în ţară (intrare, ieşire, tranzitare) cel mult 90 de zile pe parcursul a 6 luni din momentul primei intrări.

După cum au specificat la MAEIE, semnarea Acordului interguvernamental cu Armenia privind regimul călătoriilor fără vize ale cetăţenilor ambelor ţări confirmă voinţa politică a părţilor de a fortifica relaţiile bilaterale, va contribui la dezvoltarea în continuare a cooperării comercial-economice, culturale, turistice dintre Moldova şi Armenia.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?