Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4002

Ministrul polonez de Externe a inventat o ţară la sediul ONU

12 ian. 2017,, 13:45   Externe
3673 0

Ministrul polonez de Externe aflat la New York pentru a face lobby astfel încît ţara sa să obţină un loc în Consiliul de Securitate al ONU pentru perioada 2018-2019 a declarat că s-a întîlnit cu oficiali din aproape 20 de state, inclusiv din "San Escobar", ţară care de fapt, nu există.

"De exemplu, cu (n.r. oficiali din) state precum Belize sau San Escobar", a declarat diplomatul polonez, Witold Waszczykowski, potrivit Wasshington Pos.

Nu există nicio ţară cu numele de San Escobar, iar greşeala lui Waszczykowski a generat rapid o serie de glume pe reţelele de socializare. Mulţi utilizatori de internet au sugerat că se gîndea la Pablo Escobar, traficantul de droguri columbian şi subiectul serialului Narcos.

La puţin timp după această gafă, a fost creat un cont de Twitter care ar aparţine "Republicii Democrate Populare San Escobar". Contul oferă o viziune a ceea ce ar putea reprezenta această ţară inventată: sînt prezenteate steagul, hărţi şi fotografii care însoţesc ştirile despre statul imaginar.

Pe o pagină de Facebook dedicată statului inventat este vehiculată informaţia că San Escobar ar fi ridicat o statuie a lui Waszczykowski în piaţa sa centrală. Statuia prezentată se află de fapt în Skopje şi îl înfăţişează pe Regele Filip al Macedoniei.

Ministerul polonez de Externe a încercat să explice greşeala, purtătorul de cuvînt spunînd că Waszczykowski se gîndea la Insulele St. Kitts şi Nevis sau (San Cristobal y Nieves în spaniolă).
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?