Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Adaosurile rusești la pensiile în Transnistria vor fi reluate

10 ian. 2017,, 09:25   Societate
3790 3

Pensionarii transnistreni nu trebuie să-şi facă griji în privinţa lipsei adaosurilor ruseşti. Acestea vor fi acordate imediat ce în regiune va ajunge o nouă tranşă a asistenţei umanitare ruse. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a comunicat ministra Protecţiei Sociale şi Muncii, Elena Kulicenko, care consideră că banii vor ajunge în ianuarie-februarie.


"Toate plăţile vor fi efectuate începând cu 1 ianuarie şi dacă cineva nu va primi adaosurile pentru primele luni ale acestui an, ele vor fi achitate în februarie-martie, ca şi în anii precedenţi", a spus ea.

Mărimea adaosurilor va fi stabilită în funcţie de suma care va fi transferată şi de cursul la care va fi convertită rubla rusească. La începutul anului 2016, acestea constituiau 104 ruble, iar la sfârşit - 195 ruble.

În prezent de adaosul rusesc beneficiază 126 de pensionari, însă se preconizează că în anul 2017 acestora li se vor alătura alte 22 mii de persoane care anterior au trecut la cetăţenia rusă.

Anual, Rusia oferă autoproclamatei RMN asistenţă în sumă de circa mlrd.. Banii sunt direcţionaţi nu doar spre ajutorul pensionarilor şi îmbunătăţirea alimentaţiei în spitale, internate şi alte instituţii sociale, dar şi spre modernizarea şi construcţia obiectivelor sociale.

INFOTAG precizează: Rusia oferă asistenţă financiară pentru achitarea adaosurilor la pensiile locuitorilor din Transnistria începând cu anul 2008. Mărimea adaosului este de circa 165 ruble transnistrene (). În ultimul an Rusia a transferat în regiune în acest scop circa 1,4 mlrd. ruble ruseşti.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?