X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Turcia îl așteaptă pe Donald Trump

9 ian. 2017,, 17:15   Externe
1975 0

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat luni că el consideră că dialogul dintre Turcia și Statele Unite va reintra în ritm normal după instalarea la Casa Albă a președintelui ales, Donald Trump, cu care va ajunge la un consens în probleme regionale, informează Reuters.

“Cred că vom accelera dialogul cînd domnul Trump va prelua funcția. Cred că vom ajunge la un consens cu domnul Trump, mai ales asupra unor probleme regionale“, a declarat Erdogan în fața ambasadorilor turci reuniți la Ankara pentru o conferință anuală, conform Agerpres.

Declarația a întărit o poziție similară transmisă și de șeful diplomației turce, Mevlut Cavusoglu, la aceeași reuniune a ambasadorilor turci.

”Noi credem că Statele Unite nu vor continua să comită aceleași erori din trecut”, a transmis acesta, conchide sursa citată.

Relațiile dintre Ankara și Washington, ambii aliați de lungă durată în cadrul NATO și în cadrul coaliției de luptă anti-Daesh, au cunoscut o dinamică negativă în ultimele luni pe fondul puciului eșuat din Turcia.

Regimul Ergodan este nemulțumit de faptul că SUA refuză să-l extrădeze pe clericul Fethullah Gulen, pe care îl consideră responsabil de gestionarea tentativei de lovitură de stat, dar și de faptul că americanii sprijină anumită grupări ale milițiilor kurde din Siria, pe care Ankara le consideră a fi o extensie ale PKK – Partidul Muncitorilor din Kurdistan.

Pe de altă parte, administrația Obama a atras în dese rînduri atenția asupra situației drepturilor omului din Turcia și a măsurilor de consolidare a tendințelor autoritare ale regimului condus de Recep Tayyip Erdogan.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?