X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Chișinăuian reținut pentru promovarea terorismului

9 ian. 2017,, 10:27   Societate
2687 0

Serviciul de Informații și Securitate a identificat și reținut un cetățean moldovean implicat în acțiuni de promovare a terorismului, comunică NOI.md.


Bărbatul, în vîrstă de 34 de ani, a fost reținut la sfîrșitul săptămînii trecute în urma desfășurării unui complex de măsuri de investigație. În cadrul acţiunilor de urmărire penală s-a stabilit că în perioada anilor 2015-2016 învinuitul a postat pe profilul său de pe o reţea de socializare imagini foto şi video cu arme şi muniţii, însoţite de simbolurile unei organizaţii teroriste din Siria.

De asemenea, au fost plasate mai multe postări cu caracter de propagandă, justificare şi instigare la acţiuni cu caracter terorist, imagini cu soldaţi înarmaţi afişînd simbolurile şi gesturile acestei organizaţii, imagini cu lideri ideologici şi politici, materiale video în care sînt prezentate discursuri cu îndemnuri la acţiuni concrete.
În urma percheziţiilor efectuate la domiciliul învinuitului au fost ridicate informaţii şi suporturi electronice care confirmă cele încriminate. Fiind audiat de procurori, bărbatul şi-a recunoscut vina.
La demersul procurorilor, acesta a fost plasat în arest preventiv pentru 20 de zile.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?