Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Dosarul „La Soacră” poate lua o altă întorsătură

6 ian. 2017,, 13:42   Societate
3973 0

Procuratura Municipiului Chişinău a contestat cu apel sentinţa Judecătoriei Centru emisă în decembrie 2016 pe cazul deflagraţiei produse în cafeneaua „La Soacră”.

Potrivit sursei, motivul ar fi ilegalitatea sentinței și blîndeţea pedepselor, relatează NOI.md.

Procurorii consideră că instanţa de judecată a stabilit o pedeapsă blîndă în privinţa directorului întreprinderii care gestiona cafeneaua şi a reprezentantului Direcţiei situaţii excepţionale.

Totodată, în viziunea procurorilor, instanţa nu a dat o calificare corectă acţiunilor reprezentantului Centrului Naţional de Sănătate publică mun. Chişinău atunci cînd a recalificat acţiunile acestuia din depăşirea atribuţiilor de serviciu în neglijenţă în serviciu.

Concomitent, Procuratura consideră că instanţa a dispus incorect achitarea reprezentantului Direcţiei generale comerţ şi prestări servicii populaţiei a Consiliului municipal Chişinău, pe capătul acuzării adus de comiterea infracţiunii de depăşire a atribuţiilor de serviciu.

Apelul a fost adresat Curţii de Apel Chişinău.

Precizăm că Andrei Iarîna, administratorul cafenelei "La soacră", care a fost a fost incendiată în luna ianuarie din cauza unei explozii a buteliei de gaz, a fost condamnat la şase ani de închisoare.

Aceeaşi pedeapsă a primit şi funcţionarul responsabil de apărarea împotriva incendiilor, Sergiu Popel.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?