Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Turcia: Doi ofiţeri, condamnaţi la închisoare pe viaţă

7 ian. 2017,, 00:00   Externe
2707 0

Doi ofiţeri din cadrul jandarmeriei din Turcia au fost condamnați la închisoare pe viață de o instanță din estul țării, informează agenția de stat Anadolu.

Colonelul Murat Kocak și maiorul Murat Yilmaz, care se aflau în conducerea jandarmeriei, au fost condamnați de o instanță din Erzurum pentru încălcarea Constituţiei. Acestea sunt primele verdicte anunţate în urma proceselor deschise în urma loviturii de stat eşuate din luna iulie, despre care Ankara susține că a fost orchestrată de clericul musulman Fethullah Gulen.

Pe data de 29 decembrie a început procesul în care 29 de ofiţeri de poliţie sunt acuzaţi că nu ar fi asigurat protecţia preşedintelui turc Recep Erdogan. Avînd în vedere numărul mare de suspecţi, abia acum au început procesele referitoare la lovitura de stat eşuată şi se estimează că vor dura mai multe luni.

În urma măsurilor luate după tentativa de lovitură de stat, aproximativ 41.000 de persoane au fost arestate, iar peste 100.000 au fost demise sau suspendate din funcţiile deţinute în cadrul aparatului de stat.

Parlamentarii turci au votat marți seara în favoarea prelungirii cu încă trei luni a stării de urgenţă care a fost instituită după tentativa eşuată de lovitură de stat din 15 iulie, scopul acestei măsuri fiind acela de a destructura reţeaua de susţinători ai clericului musulman Fethullah Gulen. Acesta se află în exil în SUA și a negat că ar fi implicat în această acţiune.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?