X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

De ce apa de la robinet devine rea chiar dacă o filtrezi

5 ian. 2017,, 17:30   Societate
4683 0

Specialiștii de la Apă-Canal Chișinău atenționează că uneori, calitatea apei tratată de filtrele casnice poate fi mai joasă decît cea care vine din apeduct.

Motivul ar fi faptul că filtrele casnice necesită a fi îngrijite corespunzător, spălate periodic și înlocuite, la necesitate, or, altfel, acestea pot deveni o sursă locală de poluare a apei de la robinet.

Întreprinderea noastră, în procesul de tratare a apei potabile, utilizează procese de filtrare a apei prin straturi cu încărcătură din zeolit şi cărbune activ, care sînt cele mai bune materiale filtrante şi absorbante. Important este că acestea sînt spălate în fiecare zi şi periodic înlocuite. Majoritatea consumatorilor însă, instalînd filtrele, neglijează faptul că acestea, periodic, trebuie să fie spălate, dezinfectate şi chiar înlocuite după tratarea volumului de apă indicat în paşaportul tehnic. În caz contrar, acestea devin o sursă locală de poluare a apei potabile la robinet”, spun angajații Apă-Canal Chișinău.

Reprezentanții furnizorului de apă precizează că în cazul parvenirii reclamaţiilor de la consumatori, privind necesitatea verificării calităţii apei potabile, specialiştii laboratorului Apă-Canal Chişinău se deplasează la faţa locului prelevînd mostre atît din reţeaua orăşenească de distribuţie, cît şi după instalaţiile de filtrare a consumatorilor. Prin efectuarea încercărilor de laborator, s-a stabilit că apa în sistemul centralizat corespunde normelor, iar cea utilizată după filtre, în unele cazuri, înregistrează uşoară majorare a turbidităţii şi o creştere microbiană.

Apă-Canal Chișinău precizează că apa livrată de către întreprindere trece printr-un proces complex de tratare şi monitorizare continuă și este o sursă sigură de apă potabilă şi poate fi consumată cu încredere.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?