Vocea diasporei

Instituțiile cel mai des sesizate de deputați în 2016

Instituțiile cel mai des sesizate de deputați în 2016

Guvernul, prim-ministrul și Ministerul Afacerilor Interne au fost autoritățile cel mai des sesizate de către deputați în anul 2016, comunică NOI.md.


Raportul de activitate al Legislativului pentru sesiunea precedentă arată că pe adresa Guvernului și Cancelariei de Stat au fost înaintate 16 demersuri, pe numele premierului au fost înaintate 13, iar către Ministerul de Interne – opt. În clasament urmează Ministerul Educației și Ministerul Transporturilor, care au fost sesizate de cîte șapte ori de către deputați, iar Procuratura Generală a fost sesizată de cinci ori.

Cei mai activi la capitolul sesizării organelor de stat au fost deputații socialiști – 39 de demersuri, urmați de cei liberal-democrați – 27 de demersuri, și comuniști – 22 de demersuri. Ceva mai pasivi au fost deputații PD și PL, care au depus cîte nouă și, respectiv, două demersuri. Parlamentarii neafiliați au adresat trei interpelări și întrebări.

În total, instituțiile sesizate au răspuns la 17 interpelări și 80 de întrebări, mai arată datele furnizate de Legislativ.
 

Ați găsit eroarea în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu1 comentariu

Vitas 6 ian. 06:09

Когда придет тот час когда в центре внимания депутатов окажутся простые граждане? Сколько можно ездить на людей, сколько можно издеваться? На столько уже закрутили гайки сволочи, что дышать нечем.

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

Întrebarea zilei Toate

load
PRIVESC EU
privesceu