X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Trei tineri prinși în flagrant delict: de ce au fost reținuți (VIDEO)

4 ian. 2017,, 11:30   Societate
5640 0

Trei tineri cu vîrstele de 16 ani, domiciliaţi în capitală, au fost prinși în flagrant delict de către forțele de ordine.

Suspecţii au fost capturaţi în urma unor măsuri speciale demarate de către poliţişti, după ce au fost primite informaţii despre spargerea unor automobile cu scop de furt, relatează NOI.md.

La intervenţia poliţiştilor, tinerii au încercat să se ascundă şi au aruncat bunurile sustrase pe acoperişul unui garaj. Ei au fost escortaţi la inspectoratul de poliție pentru documentare şi stabilirea tuturor circumstanţelor comiterii furturilor din automobile. Preliminar poliţiştii au constatat că indivizii au deteriorat geamurile laterale la trei autoturisme şi două microbuze de rută, de unde au sustras diverse bunuri materiale în valoare de aproximativ 3000 de lei.

În acest context ei riscă să fie cercetaţi penal pentru furt, cu aplicarea unor amenzi în mărime de la 6000 la 20.000 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de pînă la 4 ani.

Poliţia capitalei vine cu unele recomandări către proprietarii de automobile:

DOTAŢI autoturismul cu un sistem de alarmă;
VERIFICAŢI dacă geamurile sînt închise şi portierele asigurate atunci cînd părăsiţi autoturismul;
Asiguraţi-vă că nu aţi lăsat cheile în contact;
Pe timpul nopţii parcaţi autoturismul în locuri special amenajate şi iluminate;
NU păstraţi la vedere în autoturism bunuri de valoare;
Dacă pe locul unde s-a aflat autoturismul sînt urme lăsate de infractori (geam spart, urme de încălţîminte sau accesorii auto deteriorate), luaţi măsuri de protejare a acestora pînă la sosirea experţilor criminalişti.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?