Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Obama a decis cînd va rosti, un discurs de adio

2 ian. 2017,, 22:18   Externe
3266 2

Președintele american Barack Obama va rosti pe 10 ianuarie, la Chicago, un discurs de adio pentru a le mulțumi susținătorilor săi și a reflecta asupra celor două mandate petrecute la Casa Albă, transmite luni Reuters.

Într-o declarație trimisă prin email, Barack Obama amintește că primul președinte al Statelor Unite, George Washington, și-a scris mesajul de adio în anul 1796, și precizează că își va rosti discursul în orașul său de adopție, Chicago.

'Mă gândesc la aceste remarci ca la o ocazie de a vă mulțumi pentru această călătorie uluitoare, de a celebra modurile în care ați schimbat în bine această țară în ultimii opt ani, și de a oferi câteva gânduri despre încotro ne îndreptăm cu toții din acest moment', a scris Obama.

Succesorul său la Casa Albă, republican Donald Trump, va fi învestit în funcție pe data de 20 ianuarie. În timpul campaniei electorale, magnatul a promis că va revoca unele din măsurile-far ale lui Obama, printre care reforma sistemului de sănătate.

'Din 2009, ne-am confruntat cu o serie de provocări și, la capătul lor, am ieșit mai puternici', a adăugat Barack Obama în declarație, lăsând să se întrevadă o temă din viitorul discurs.

'Aceasta s-a întâmplat pentru că nu am renunțat niciodată la credința care ne-a călăuzit de la întemeiere — convingerea noastră că, împreună, putem schimba în bine această țară', a mai scris actualul președinte american.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?