X 
Eurovision stiri: 515
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4005

Ce ar face moldovenii dacă ar cîștiga un milion de lei – studiu

31 dec. 2016,, 11:30   Societate
3771 0

Dacă ar cîștiga un milion de lei la loterie, o treime dintre moldoveni și-ar procura o locuință sau un automobil, relevă datele unui studiu realizat de compania „Magenta Consulting” în acest an, informează NOI.md.

Astfel, fiind întrebați ce ar face cu banii în primul rînd – 33 la sută dintre intervievați au spus că ar investi cîștigul într-o locuință; 18% - într-o afacere, iar 11% ar alege să-i cheltuiască pentru călătorii.

În cel de-al doilea și al treilea rînd, preferințele moldovenilor pentru locuință, automobil, afacere și călătorie se mențin top, dar apar și noi preferințe. Astfel, întrebați ce ar face cu banii în al doilea rînd, 16% dintre moldoveni au menționat că i-ar dona unei case de copii sau persoanei care are o nevoie mai mare de aceștia. Încă o treime dinte moldoveni ar păstra banii pentru „zilele negre”.

În cadrul aceluiași sondaj de opinie, moldovenii au fost întrebați ce ar trebui să fie mai important pentru un tînăr: studiile, afacerile, un job sau familia și copiii. Studiul a arătat că bărbații sînt pentru dezvoltarea profesională, pe cînd femeile - pentru căsnicie. O majoritate impunătoare de moldoveni, 84%, consideră că un tînăr, în primul rînd, trebuie să-și facă studiile superioare. Totodată, nașterea unui copil a fost plasată de moldoveni pentru cel de-al șaselea și al șaptelea loc, cu o pondere de 26% și, respectiv, 32%.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?