X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Raportul privind situația de la Banca de Economii va fi prezentat Parlamentului săptămîna viitoare

26 mar. 2013,, 09:00   Politică
3387 1
Foto : obzormd.com
Comisia de anchetă privind situația de la Banca de Economii, creată de către Parlament, aproape și-a finalizat lucrările, dar nu va putea să prezinte raportul în această săptămînă, precum fusese planificat inițial.

Potrivit "Infotag", președintele comisiei, deputatul din partea Partidului Comuniștilor, Oleg Reidman, a motivat acest lucru prin faptul că doi membri ai comisiei de la Partidul Liberal Democrat, Liliana Palihovici și Gheorghe Mocanu, se află în deplasări peste hotare, iar fără ei nu este cazul să fie discutat raportul.

"I-am scris un aviz președintelui Parlamentului, prin care l-am informat că noi am făcut totul la termenul cuvenit și a rămas doar ca raportul să fie redactat și votat. Dar în această săptămînă nu se va putea face acest lucru din cauza lipsei membrilor comisiei", a spus Reidman.

Comisia a fost creată după ce s-a constatat că, potrivit rezultatelor anului 2012, BEM a înregistrat pierderi de 313 milioane de lei și a majorat în mod semnificativ indicele "creditelor neperformante". Statul deține în BEM 56,7% din acțiuni. Astfel, s-a decis majorarea capitalului social al băncii cu 335 de milioane de lei, statul alocînd pentru aceste scopuri 200 de milioane de lei. Cu toate acestea, conducerea Băncii Naționale susține că, pentru a stabiliza situația la BEM, este necesară suma de 700 de milioane de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?