Dodon spune ce riscă Parlamentul dacă va încerca să-l demită

Dodon spune ce riscă Parlamentul dacă va încerca să-l demită

Șeful statului, Igor Dodon, susține că avertizările unor reprezentanții ai coaliției de guvernare cu privire la suspendarea lui din funcție sînt încercări de presiune care nu vor da rezultate, comunică NOI.md.


Dodon se arată convins că situațiile conflictuale în relația sa cu Parlamentul și Guvernul sînt inevitabile, dar afirmă că, în cazul în care guvernarea va insista pe demisia lui, va avea și ea de suferit. 

„Este evident că vor fi situații tensionate, eu nu sînt de acord cu multe lucruri lansate de această guvernare, vor fi discuții, abordări diferite. În ceea ce ține de încercarea unor deputați de a mă demite, le spun că președintele țării ales de popor și poate fi demis doar de popor, încercarea de a ne speria cu procedura de impeachment nu merge”, a explicat Dodon în cadrul unei emisiuni la NTV.

Potrivit șefului statutului, în eventualitatea organizării unui referendum cu privire la demisia lui, și Parlamentul riscă să fie dizolvat. „Eu chiar vreau să văd reacția lor după ce nu voi accepta multe legi de-ale lor sau după ce voi iniția demiterea procurorului general, sau nu voi accepta un premier propus de majoritate. Vreau să văd cum ei vor merge la impeachment. Doriți acest lucru? Haideți! Însă să fiți conștienți de faptul că paralel va fi și un alt referendum de modificare a Constituției sau de dizolvare a Parlamentului”, a remarcat Dodon.

Igor Dodon s-a referit și la reacția recentă a guvernării la propunerea sa de a anula legea privind convertirea în datorie de stat a creditelor de urgență. Oficialul a menționat că va avea în următoarele zile discuții cu reprezentanții FMI, pentru a încerca să-i convingă de necesitatea abrogării acelei legi.

„Această inițiativă a mea trebuie examinată și votată. O vor susține sau nu? Ne mai trebuie 27 de voturi. Sînt dispus să am întrevederi cu deputații altor fracțiuni pentru a le explica scopul acestei legi”.
 

Ați găsit eroarea în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu29 comentari

miroslav 30 dec. 2016,, 12:06

Dodon ar trebui sa inteleaga ca multi din votantii lui sunt pensionari, altii la fel de multi l-au votat contra Maiei, si invers. Asa ca, eventual se poate trezi cu tineretul la presedintie.

РМ 30 dec. 2016,, 12:15

все предложения должны быть аргументированы и не противоречить той же сегодняшней Конституции, - выдавать желаемое за действительное спервых дней - тем болле - совсем не солидно...да и парламент уже инициировал и реформу избирательного законодательства и правительства - пусть президент высказывается по этому поводу - дорога в парламент ему открыта - даже по Конституции ...МОЛДОВЫ!

Roman 30 dec. 2016,, 12:23

Totul merge corect - Так держатью

Светлана 30 dec. 2016,, 13:37

а если парламент откроет, предложенную когда-то от его имени реформу пенсионной системы, как он будет реагировать относительно плагиата...да еще и Брюссель может напомнить о его геройствах не только с собственными счетами в аннулированных молдавских банках ?

Stefan 30 dec. 2016,, 14:47

Populisme si amenintari? In asa mod vrea Dodon sa isi exercite functia? Amem presedinte ales de popor. Vai de noi!

Алексей 30 dec. 2016,, 16:49

Додон начинает тестировать парламент!

молдовеану 30 dec. 2016,, 16:53

нужно сделать ему хороший такой толстый ...импичмент.

Mircea 30 dec. 2016,, 17:20

Их высочество президент совершенно не желает чтить Конституцию
хотя клялся
«Клянусь отдавать все свои силы и умение во имя процветания Республики Молдова, соблюдать Конституцию и законы страны, защищать демократию, основные права и свободы человека, суверенитет, независимость, единство и территориальную целостность Молдовы».
Статья 93. Промульгация законов
(2) Президент Республики Молдова вправе, если у него есть замечания по закону, не позднее чем в двухнедельный срок направить его Парламенту для пересмотра. Если Парламент проголосует за прежнее решение, Президент осуществляет промульгацию закона.
И не надо думать что импичмента не будет. Будет если надо.

HURMUZACHI@MAIL.RU 30 dec. 2016,, 19:01

DACĂ DODON N-A RESPECTA CONDIȚIA PUSĂ DE MAFIE INNAINTE DE TRAGERE DE URECHI- PREȘEDINTE DE BUZUNAR CU DREPTUL DE A FACE FUM ȘI NU MAI MULT, APOI A PRIMI UN GENUNCHI ÎN COPCIC DE LA CEI CE L-AU INSCĂUNAT. ESTE MARE PROBABILITATE CĂ AȘA ȘI S-A ÎNTÎMPLA. LA DREPT VORBIND, CÎT MAI REPEDE E V-OR DA CU GENUNCHIUL, CU ATÎT MAI BINE. EL ESTE O RUȘINE, PĂCAT, NĂPASTE PE CAPUL POPORULUI.

Comandor 30 dec. 2016,, 21:02

Acest-fraier dondon e periculos nu numai pentru R Moldova, dar si pentru intreaga Europa!! Asa ca bravo voua-ticalosilor,care l-ati ales pe el!!

captcha

Întrebarea zilei Toate

load

PRIVESC EU

privesceu