Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

Un adolescent înarmat cu explozibil, arestat la Bruxelles

28 dec. 2016,, 16:10   Externe
2228 0

Un adolescent de 14 ani care avea asupra sa materiale pentru producerea bombelor artizanale a fost arestat la Bruxelles.


Împreună cu acesta au mai fost reținuți inițial alți trei adolescenți. Ei se aflau marți după-amiază împreună pe un șantier din apropierea stației de metrou Gara de Vest din Molenbeek, cartierul bruxellez unde au locuit o parte dintre jihadiștii care au comis atacurile teroriste de la Paris și Bruxelles, scrie Agepres.

Agenții de poliție au intervenit după ce au observat fum venind dinspre respectivul șantier, unde i-au găsit apoi pe acești adolescenți jucându-se cu un extinctor. Unul dintre ei avea asupra sa un rucsac în interiorul căruia s-au găsite materiale pentru producerea de explozivi, inclusiv o sticlă pe care scria 'Allah Akbar'.

Ulterior s-a efectuat și o percheziție la domiciliul acestuia, unde s-au descoperit alte materiale de același fel, iar în memoria calculatorului său erau căutări despre 'cum se produce o bombă'. Adolescentul în vârstă de 14 ani susține că este un împătimit al chimiei și jocurilor video. El a rămas deocamdată în arest, dar ceilalți trei au fost eliberați.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Parchetului belgian, citat de publicația La Libre Belgique, 'nicio infracțiune cu caracter terorist nu a fost menționată în acest dosar'.

'Desigur că profilul tânărului în vârstă de 14 ani este preocupant și din acest motiv Parchetul a cerut reținerea sa. Dar nu are nicio legătură cu vreo acțiune teroristă. S-a cerut reținerea pentru posesie de substanțe explozive, într-un context în care acest tânăr chiar pare perturbat de jocurile sale video', a mai spus purtătorul de cuvânt.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?