X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Guvernul alocă bani pentru procurarea caselor sau locuințelor

28 dec. 2016,, 16:25   Economie
5272 2

Guvernul a alocat 2,1 milioane de lei pentru acordarea indemnizaţiilor unice pentru construcţia sau procurarea spaţiului locativ sau restaurarea caselor vechi unor categorii de cetăţeni.

De menționat că, în temeiul Legii nr.909/1992 privind protecţia socială a cetăţenilor care au avut de suferit de pe urma catastrofei de la Cernobîl, Guvernul a adoptat hotărîrea nr.836/2010 cu privire la acordarea indemnizaţiilor unice pentru construcţia sau procurarea spaţiului locativ, sau restaurarea caselor vechi unor categorii de cetăţeni.

În baza acestei hotărîri, Guvernul periodic, pornind de la mai multe considerente, inclusiv posibilitatea financiară, alocă anumite indemnizații cu destinația construcţiei sau procurării spaţiului locativ, sau restaurarea caselor vechi, unor categorii de cetăţeni.

Prin decizia recentă au fost alocați cca 2,1 mil. lei, care vor fi distribuiți pentru 12 consilii raionale, municipiul Bălți și UTA Găgăuzia. Fiecare în parte va primi cîte 40-200 de mii de lei. Și chiar dacă aceste sume vor fi distribuite doar pentru o persoană, sumele respective nu pot fi numite ca pentru a acoperi cheltuielile de construcție a caselor, de procurare a spațiului locativ, dar nici pentru o reparație mai serioasă.
Deci, inițiativa și străduința Guvernului este, în principiu salutabilă, dar e foarte probabil că urmează a redenumi hotărîrea respectivă sau de a aloca sume comparabile cu necesitatea stipulată în Lege și hotărîrea Guvernului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?